Starea de fapt pentru RomCon 2015 la 28 iulie a.c.

29 iul.

De Cătălin Badea-Gheracostea

Între 24-27 iulie, a avut loc la Rădășeni, lângă Suceava, tabăra sf&fantasy ASPHAR, organizată de Academia de Aventură Pământul Viu, cu invitați de la Clubul de Initiativa Literară și Asociația Culturală Citiți în. Scopul taberei a fost educarea cu mijloace informale și non-formale a aproape 30 de elevi și studenți veniți din Fălticeni, Suceava, Rădăuți, Cluj, Iaşi și Chișinău, în câteva tendințe actuale din literatura și arta sf&f. Alături de prezentări powerpoint pe subiecte literare, de ateliere ludice de creative writing și teatru-labirint, cei mai tineri participanți la tabără au avut prilejul să cunoască și să discute cu artiști precum Antonio Stanca (grafician) și Ciprian Slabu (regizor) și autori publicați precum Florin Haidamac și Cătălin Badea-Gheracostea.

Tabăra de la Rădășeni a fost un excelent prilej de promovare în media și comunitatea suceveană a RomCon-ului din 18-20 septembrie, întrucât este mai ușor să atragi public și sponsori dacă ai să arăți un rezultat, nu doar un proiect.

Starea de fapt în organizarea RomCon-ului, la sfârșitul lui iulie 2015, este următoarea:

  • votarea continuă pe site-ul dedicat; la categoriile cu mai mult de 5 (cinci) nominalizări se va organiza o votare finală în jurul datei de 25 august, pe același site.
  • se finalizează programul convenției. Locația este una dintre cele mai generoase, Observatorul Astronomic din Suceava, în care trei săli sunt destinate lucrărilor (conferințe, mese rotunde) și unde există spațiu pentru standurile editurilor care vor răspunde favorabil invitațiilor; lansările de carte și vernisajele vor avea loc, de asemenea la Observatorul Astronomic sau în clădirea adiacentă a Universității Ștefan Cel Mare
  • acum se fac corelațiile dintre ofertele de conferințe/prezentări de la participanți, începând cu cele ale invitațiilor de onoare și ale invitațiilor speciali și continuând cu cele venite prin Quasar-ul ieșean sau cu cele lucrate în comun de pasionați din diferite colțuri ale țării, dar care colaborează pe internet.
  • se confirmă cazarea pentru cei veniți din afara Sucevei, cu 35 de lei/noapte/persoană, la căminul de lângă Observatorul Astronomic (2 locuri în cameră).
  • Pentru taxa de înscriere de 30 de lei, participanții au drept de acces la întregul program și vor primi o mapă de prezentare.
  • Până în 15 august, cu o lună înainte de convenție, vom publica programul pe ore și pe săli.

În urma comentariilor de toate facturile asupra RomCon-ului sucevean, îndrăznesc să invit la Suceava, în numele organizatorilor (Cygnus și ARCA SF), pe toți fanii neafiliați, pe toți fanii și autorii de sf&f afiliați, pe toți comentatorii (indiferent de natura și maniera comentariilor acestora) la RomCon-ul sucevean care, iată, se va ține între 18 și 20 septembrie 2015. Suceava și Bucovina arată superb la începutul toamnei, iar gazdele sunt dornice de oaspeți!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.