Comunicat al Juriului Romcon 2018

6 mai

Suntem datori colegilor noştri scriitori, cititorilor și tuturor participanţilor la convenţia naţionala SF&F cu mai multe precizări.

In primul rând orice contestaţii și sugestii pot fi făcute pe adresa https://romconsf.ro/contact-2/ Până la data votului final lista poate suferi, în mod excepțional, modificări, dacă se dovedește, de pildă, că editurile au trimis în mod eronat volume care nu se puteau încadra la niciuna dintre categorii.

Juriul este dator să citească, nu să facă și muncă de detectiv. Dar, așa cum se va vedea în continuare, acest demers a fost făcut oricum de alții.

Categoria Opera Omnia, a fost introdusa  pe listă în urma semnării procesului verbal din data de 9 sptembrie 2018 de către membrii Arca SF la RomConul desfăşurat anul trecut la Reşita și în care s-a aprobat decernarea acestui premiu pentru scriitoarea Rodica Bretin.

Categoria Scriitor străin este o propunere pentru a deschide spaţiul SF&F naţional către alte frontiere aşa cum fac și convenții naționale din multe alte țări.

La categoria edituri au fost nominalizate editurile care au trimis juriului cărți și care au dorit să participe la RomCon. Sunt edituri care în ciuda efortului organizatorilor de a obţine cărți/pdf-uri ale scriitorilor romani nu au dorit să răspundă sau să participe.

Dacă fanii unei anumite edituri sunt îngrijoraţi, pot cere lămuriri în virtutea dreptului personal de acces la informaţii de interes public și vom răspunde punctual.

La categoria povestiri ne cerem scuze față de doamna Ana Veronica Mircea. Povestirea „Între lumi” a fost scoasă de pe listă conform unei sesizări confirmate. S-a constatat că această povestire fusese premiată în 2005, conform paginii wikipedia a scriitoarei, și de asemenea publicată pe blogul personal al dânsei în 2015.

Poate că mai sunt și alte lucruri care ar trebui corectate.

Așteptăm sugestii până în data de 10 mai. Mulțumim.

One thought on “Comunicat al Juriului Romcon 2018

  1. Da, ar trebui corectat modul în care vă faceţi cunoscute scuzele. Ştiţi unde mi-e blogul, pagina de FB, probabil unii dintre dv. îmi ştiu şi adresa de mail. Scuzele s-ar fi putut adăuga şi în subsolul listei cu nominalizările, când s-a făcut actualizarea. Dacă nu mi s-ar fi năzărit adineauri să-mi caut numele cu Google, habar n-aş fi avut de scuzele dv.

    Mai presus de asta, de ce a fost nevoie de o sesizare ulterioară?! Şi de consultat Wikipedia?! În volumul apărut anul trecut, cel care poartă numele povestirii în cauză, scrie clar, chiar sub titlul acesteia, că povestirea a fost premiată în 2005. Cum de le-a scăpat asta tuturor membrilor juriului?! Întrebarea e retorică, nu e nevoie să însăilaţi cu aţă albă vreun răspuns.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.